2013-ieji metai Smiltynės perkėlai – pelningiausi

Itin pelningai 2013 m. užbaigusi AB „Smiltynės perkėla“ audituotais duomenimis šiemet moka didžiausius perkėlos istorijoje dividendus akcininkams, rūpinasi greitaeigio katamarano paleidimo reguliariu maršrutu iš Klaipėdos tiesiai į Juodkrantę ir Nidą procedūromis  bei intensyviai ruošiasi artėjančiam vasaros sezonui.

 

2013 m. AB „Smiltynės perkėla“ veiklos rezultatai ypač geri, apyvarta siekė beveik 16 mln. litų. Uždirbta virš 2,6 mln. litų pelno, t. y. beveik dvigubai daugiau nei 2012 m. Šiemet bendrovė pagrindiniam akcininkui – valstybei, išmokėjo virš 1,5 mln. litų. Tai didžiausi iki šiol bendrovės mokėti dividendai.

 

Puikius bendrovės veiklos rezultatus lėmė išaugęs perkeltų transporto priemonių skaičius. Jų perkelta beveik 651 tūkst., net 35 tūkst. daugiau nei 2012 m. Ypač daug perkelta sunkiasvorio transporto, kuriuo į Kuršių neriją buvo gabenamos medžiagos kelio atkarpos Preila-Nidą remontui.

 

Grįžę delfinai sugrąžino ir Lietuvos jūrų muziejaus lankytojus. Dėl to keltų keleivių ir dviratininkų skaičius išaugo net 167 tūkst. Per 2013 m. jų perkelta virš 2091 tūkst.

 

2013 m. iš bendrovės uždirbtų  pinigų pastatytas keleivių terminalas Šiauriniame rage. Apie 300 kv. metrų ploto pastate su atvira terasa ant stogo įrengta keleivių laukimo salė, aptarnavimo kasos ir kavinukė.

 

Nuo šių metų gegužės 31 dienos AB „Smiltynės perkėla” atidarys naują greitaeigio laivo maršrutą Klaipėda – Juodkrantė – Nida ir atgal. Keleivinis laivas „Smiltynė“ reguliariu maršrutu kursuos 2 kartus per dieną iš Danės upės miesto centre, o kelionė iš Klaipėdos į Nidą su sustojimu Juodkrantėje truks apie 2 valandas.

 

Šių metų pradžioje iš Olandijos atplukdytas 32 m ilgio, 7,2 m pločio, 6 m aukščio ir 37 tonas sveriantis katamaranas gali pasiekti iki 46 kilometrų per valandą greitį. Juo galės plaukti apie 80 keleivių. Įrengtos atskiros vietos dviračiams, kurių gabenimas kainuos  vos 1 cnt. Laive veiks baras, kuriame bus galima įsigyti gėrimų ir užkandžių. Per ausines bus galima pasiklausyti senosios laivybos istorijų, pasakojimų apie uostą ir lankytinas vietas Klaipėdoje it Kuršių nerijoje.

 

Šiemet AB „Smiltynės perkėla“ vasaros sezono metu atnaujins tiesioginius kelto reisus į delfinariumą. Keltas iš anksto patvirtintu ir su jūrų muziejumi suderintu grafiku į delfinariumą plauks „trikampiu“ (Šiaurinis ragas – delfinariumas – Smiltynė – Šiaurinis ragas) 2 kartus per dieną.